Laadpalen zijn speciaal ontworpen om veel vermogen te leveren zonder dat deze hiervoor verhitten. Het laden aan een laadpaal is dus veiliger dan aan een stopcontact. Bovendien kan je je wagen sneller opladen aan een laadpaal dan aan een stopcontact.
Laadpalen worden door ons aangesloten op een beschermde stroomkring die tevens gekeurd wordt na de installatie.
Met de Eco-Smart functie van Wallbox is het mogelijk om enkel de overtollige energie van uw zonnepanelen te gebruiken voor uw lader. Deze functie is standaard ingebegrepen in de Pulsar Plus en Copper SB van Wallbox
Als je de elektriciteitskost van het opladen uitrekent kost dit ongeveer €3,8 tot €4,6 per 100km, afhankelijk van je energie contract en verbruik van je wagen. Dit is een stuk goedkoper dan rijden met fossiele brandstoffen.
Hoe snel je wagen opgeladen is hangt af van de capaciteit van de batterij en de lader in de auto. De meeste wagens kunnen laden aan 11kW, maar er komen steeds meer modellen die laden aan 22kW.
De laadpalen van Charge4u zijn voorzien om te laden tot 22kW.
Een slimme laadpaal bevat software die de eigenaar inzicht geeft in huidige en eerdere laadsessies. Hiernaast is het mogelijk om toegang restricties in te stellen aan de hand van een laadpas of pincode.
De stroomkosten van een slimme laadpaal kunnen automatisch door verrekend worden aan de werkgever.
Dit kan zeker, Charge4u werkt hiervoor samen met Mobiflow. Met de Mobiflow service kunnen u laadsessies automatisch worden doorgerekend aan uw werkgever. Of kan u uw laadpaal openbaar aanbieden om zo gebruikers toegang te verlenen aan uw laadpaal, deze sessies zullen dan automatisch aan u vergoed worden.