Thuisladen

Je EV opladen was nog nooit zo eenvoudig!

Met onze laadoplossingen voor thuis is het tanken van je auto moeiteloos. Plan je oplaadsessie en je auto zal automatisch laden terwijl je slaapt of aan het eten bent. Waarom zou je tijd verspillen aan het opladen als je wilt focussen op wat echt belangrijk is als je thuis bent?

De slimme laadoplossing van Charge4u zorgen ervoor dat je auto thuis veilig en snel wordt opgeladen terwijl elektriciteitskosten worden verlaagd.

Nu tot 45% belastingsvermindering
op uw laadpaal voor 31/12/2022.

Zo eenvoudig kan het zijn

Vraag uw offerte

Vul het invulformulier in zodat wij uw noden kennen.

1
Offerte binnen 48u

Onze specialisten bekijken uw aanvraag en gieten dit in een offerte op maat

2
Afspraak na akkoord

Gaat u akkoord met onze offerte, dan plannen wij uw installatie in.

3
Installatie

Deskundige installatie + uitleg door onze ervaren techniekers

4

Voordelen van een thuisinstallatie

Ontvang nu 45% belastingsvermindering op uw laadpaal voor 31/12/2022

Wie als particulier tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 kiest voor een aankoop en plaatsing van laadpaal thuis, krijgt een belastingvermindering van 45%. Dit geldt zowel voor eigenaars als huurders.

Het bedrag waarvoor een belastingvermindering kan worden verleend en waarop ze wordt berekend, is beperkt tot 1.500 euro per laadpaal en per belastingplichtige.

0
installaties
0
jaar ervaring
0
kW vermogen

Veelgestelde vragen

 • Hoe snel is mijn elektrische wagen opgeladen?
  Hoe snel je wagen opgeladen is hangt af van de capaciteit van de batterij en de lader in de auto. De meeste wagens kunnen laden aan 11kW, maar er komen steeds meer modellen die laden aan 22kW. De laadpalen van Charge4u zijn voorzien om te laden tot 22kW.
 • Wat is een slimme laadpaal?
  Een slimme laadpaal bevat software die de eigenaar inzicht geeft in huidige en eerdere laadsessies. Hiernaast is het mogelijk om toegang restricties in te stellen aan de hand van een laadpas of pincode. De stroomkosten van een slimme laadpaal kunnen automatisch door verrekend worden aan de werkgever.
 • Kan de laadpaal gekoppeld worden aan een laadpas?
  Dit kan zeker, Charge4u werkt hiervoor samen met Mobiflow. Met de Mobiflow service kunnen u laadsessies automatisch worden doorgerekend aan uw werkgever. Of kan u uw laadpaal openbaar aanbieden om zo gebruikers toegang te verlenen aan uw laadpaal, deze sessies zullen dan automatisch aan u vergoed worden.
 • Wat kost het om thuis te laden?
  Als je de elektriciteitskost van het opladen uitrekent kost dit ongeveer €3,8 tot €4,6 per 100km, afhankelijk van je energie contract en verbruik van je wagen. Dit is een stuk goedkoper dan rijden met fossiele brandstoffen.
 • Is thuis laden veilig?
  Laadpalen zijn speciaal ontworpen om veel vermogen te leveren zonder dat deze hiervoor verhitten. Het laden aan een laadpaal is dus veiliger dan aan een stopcontact. Bovendien kan je je wagen sneller opladen aan een laadpaal dan aan een stopcontact. Laadpalen worden door ons aangesloten op een beschermde stroomkring die tevens gekeurd wordt na de installatie.
 • Kan ik de groene stroom die wordt opgewekt door mijn zonnepanelen gebruiken om mijn elektrische wagen op te laden?
  Met de Eco-Smart functie van Wallbox is het mogelijk om enkel de overtollige energie van uw zonnepanelen te gebruiken voor uw lader. Deze functie is standaard ingebegrepen in de Pulsar Plus en Copper SB van Wallbox
 • Fiscale voordelen

  Indien u als particulier kiest voor een laadpaal, tussen 1 september en 31 december 2022, krijgt u een belastingsvermindering van 45%. Deze zal dalen in 2023 naar 30% en 15% in 2024. Zowel eigenaar als huurders kunnen hiervan genieten.

  Het maximale bedrag waarvoor, per belastingplichtige, een belastingsvermindering kan verleend worden is beperkt tot €1500. Dit betekent dat de belastingsvermindering maximaal berekend kan worden op een grondslag van €1500. Dit is dus niet de maximale belastingvermindering waarvan je als belastingsplichtige van kan genieten.

  Bijvoorbeeld: Indien de aanschaf en installatie van u laadpunt €1800 bedraagt, kan u maximaal €1500 ingeven op uw belastingaangifte. U zal een belastingvermindering krijgen van 45% van het aangegeven bedrag.

  Een extra voorwaarde is dat het laadpunt intelligent moet zijn. De laadtijd moet stuurbaar zijn en het mag enkel gebruik maken van groene stroom.

  Dit is mogelijk met elk laadpunt dat door ons wordt aangeboden

  Een laadpaal bij u thuis

  Indien je een eigen laadpaal hebt, bent je niet meer afhankelijk van openbare laadpalen. Het laadnetwerk in België is met ruim 8.000 laadpunten nog niet dekkend. Bovendien staan de meeste laadpunten in de grote steden.

  Als je dan toch een publiek laadpunt hebt gevonden is de kans groot dat u moet aanschuiven tot het punt beschikbaar is.

  Geniet van de voordelen van een eigen laadpunt. Elke ochtend een volle accu zonder zorgen. Thuis laden is bovendien goedkoper dan laden aan een publieke laadpaal en ook stukken goedkoper dan rijden op benzine of diesel.

  Koppel je je laadpaal aan je zonnepanelen, dan kan je profiteren van gratis energie. Charge4u werkt samen met firma’s gespecialiseerd in PV installaties. Dus ook hierover kunnen we advies verstrekken.